Domein Nieuwdonk viert 35-jarig jubileum met spetterende familienamiddag

Donderdag 16 mei 2024 - Op zaterdag 25 mei viert Provincie Oost-Vlaanderen de verjaardag van domein Nieuwdonk met een gratis familiefeest. Het domein bestaat 35 jaar, waarvan de laatste vijf jaar als provinciaal pareltje. Iedereen is welkom om mee te vieren en te genieten van een feestelijke dag vol plezier, sport en ontspanning op en naast het water.

“Dit jubileum is een moment van vreugde en reflectie, waarbij we terugblikken op de vele herinneringen die hier zijn gemaakt en vooruitkijken naar een nog stralendere toekomst. Zo werd er in de paasvakantie nog een gloednieuwe speeltuin geopend en kunnen bezoekers zich vanaf half juni ook uitleven op een aquapark. Een nieuwe attractie die ongetwijfeld voor veel waterpret zal zorgen.”

​gedeputeerde An Vervliet, bevoegd voor Recreatiedomeinen

Sinds de oprichting heeft domein Nieuwdonk een prominente rol gespeeld in het recreatieve landschap van Berlare en omstreken. Met zijn schilderachtige landschap, uitgestrekte meer en diverse recreatieve mogelijkheden is het domein een geliefde trekpleister geworden voor zowel lokale bewoners als bezoekers van verder weg.

In de afgelopen vijf jaar heeft het provinciaal domein zich verder ontwikkeld tot een ware oase van ontspanning en plezier voor alle leeftijden. Provincie Oost-Vlaanderen investeerde in infrastructuur, natuurbehoud en recreatieve voorzieningen. Deze transformatie heeft geleid tot een modern en toegankelijk recreatieoord waar families, vrienden en natuurliefhebbers samenkomen om te genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft.

Jubileumfeest met activiteiten voor jong en oud

Ter ere van deze bijzondere mijlpaal organiseert het domein, in samenwerking met lokale clubs en verenigingen, een namiddag vol leuke en sportieve activiteiten op en naast het water. Zo kan je verschillende watersporten uittesten, waaronder ook het nieuwe aquapark, een sessie yoga of crossfit volgen, een mooie wandeling maken met een gids en nog veel meer. Voor de kinderen is er extra randanimatie zoals een springkastelendorp, een bellenblazer en grime. Ook de zwemzone is die dag gratis toegankelijk voor een verfrissende duik.

Het volledige programma kan je terugvinden via oost-vlaanderen.be/nieuwdonk-feest.

Praktisch

Het jubileumfeest vindt plaats op zaterdag 25 mei van 13 tot 17 uur op domein Nieuwdonk, Dendermondse Steenweg 13a, 9290 Berlare.

An Vervliet gedeputeerde voor Recreatiedomeinen
Sofie Van Moeffaert domeinbeheerder, provinciaal domein Nieuwdonk

 

Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Charles De Kerchovelaan 189
9000 Gent