Doe mee met de Zomer van de Korte Keten 2020

6 juni tot 30 september 2020

De Week van de Korte Keten wordt dit jaar de Zomer van de Korte Keten, als gevolg van de coronacrisis. Elke producent, vereniging of gemeentebestuur kan een actie of evenement organiseren en in de kijker zetten op www.zomervandekorteketen.be.

De 5 Vlaamse provincies, VLAM, de Vlaamse overheid en Steunpunt Korte Keten werken opnieuw samen om de korte keten in de kijker te zetten. De coronacrisis maakt een derde Week van de Korte Keten onmogelijk. Niet getreurd. We vragen nu de hele zomer, van 6 juni tot 30 september, aandacht voor de korte keten.

gedeputeerde Leentje Grillaert, bevoegd voor Landbouw en Platteland

Grote activiteiten, waarop veel mensen samenkomen, zijn niet mogelijk. Maar er zijn zeker alternatieven te bedenken om iets extra te doen met lokale hoeve- en streekproducten: demonstraties, proeverijen, workshops, fietstochten langs landbouwbedrijven, ontbijt- of lunchboxen, ...

Wie van plan is om een zomerse activiteit te organiseren en zo de korte keten nog meer op de kaart wil zetten, kan dit bekend maken op www.zomervandekorteketen.be.

Aanmelden via UITdatabank

Elke activiteit die men invoert, wordt geregistreerd in de UITdatabank en getoond op www.zomervandekorteketen.be.

Activiteiten registeren: www.zomervandekorteketen.be > Voor organisatoren.

Bij deelname ontvangt men promotie- en communicatiemateriaal.

 

Contacteer ons
Leentje Grillaert gedeputeerde voor Landbouw en Platteland
Leentje Grillaert gedeputeerde voor Landbouw en Platteland
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 528 948 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor o.a. economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, stedenbouw, mobiliteit, integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 1 juli 2020Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt MoensCopyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Gouvernementstraat 1
9000 Gent