Skip to Content

Doe mee aan de Week van de Korte Keten van 6 tot 14 juni 2020

Inspiratiemoment op donderdag 20 februari 2020

Van 6 tot 14 juni 2020 is er opnieuw de Week van de Korte Keten. Tijdens die week kan iedereen kennismaken met lokale hoeve- en streekproducten en met verschillende verkooppunten voor korte keten (vb. hoevewinkel, boerenmarkt, zelfpluk, webshop, …).

Elke producent, vereniging of gemeentebestuur kan een actie of evenement organiseren om de korte keten in de kijker te zetten. Geïnteresseerden kunnen naar een inspiratiemoment op donderdag 20 februari 2020 komen of hun activiteit meteen doorgeven op www.weekvandekorteketen.be.

Week van de Korte Keten 2020

Negen dagen lang vinden er kleine en grotere activiteiten plaats. Ook in Oost-Vlaanderen.

"Bezoekers kunnen er lekkers proeven in hoevewinkels en op streekmarkten, fietsen langs landbouwbedrijven en streekproducenten of zelf de handen uit de mouwen steken tijdens een demonstratie met lokale producten."

gedeputeerde Leentje Grillaert, bevoegd voor Landbouw en Platteland

Inspiratie voor activiteiten

Potentiële organisatoren van activiteiten kunnen ideeën vinden in de inspiratiefiches of op het inspiratiemoment van de Provincie Oost-Vlaanderen op donderdag 20 februari 2020 in Gent. Het inspiratiemoment is ook dé ideale plaats om contacten te leggen met andere organisatoren.
Meer info via www.oost-vlaanderen.be/weekvandekorteketen

Aanmelden van activiteiten

Nieuw in 2020 is de samenwerking met ‘UIT in Vlaanderen’. Elke activiteit wordt geregistreerd in de UITdatabank en getoond op www.weekvandekorteketen.be.

Hoe je een activiteit registreert, is te lezen op www.weekvandekorteketen.be/voor-producenten.

Bij deelname ontvangt je promotie- en communicatiemateriaal.

Vorming Activiteit promoten

Het Steunpunt Korte Keten zet je op weg tijdens de gratis vorming 'Hoe promoot ik een event op mijn korte ketenbedrijf'? In Oost-Vlaanderen vinden de sessies plaats op 25 februari 2020 (13 uur en 19 uur) en op 17 maart 2020 (13 uur). Vooraf inschrijven via [email protected]

Meer informatie op www.weekvandekorteketen.be/voor-producenten.

De Week van de Korte Keten is een organisatie van de 5 Vlaamse Provincies samen met VLAM, de Vlaamse overheid en Steunpunt Korte Keten.

 

Contacteer ons
Leentje Grillaert gedeputeerde voor Landbouw en Platteland
dienst Landbouw & Platteland
Leentje Grillaert gedeputeerde voor Landbouw en Platteland
dienst Landbouw & Platteland
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 535 686 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor o.a. economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, stedenbouw, mobiliteit, integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 1 maart 2021Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt MoensCopyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Gouvernementstraat 1
9000 Gent