De Ster blaast 50 kaarsjes uit met groot jubileumfeest

Provinciaal domein viert feest op zondag 16 juli

In 2023 bestaat het provinciaal domein De Ster in Sint-Niklaas 50 jaar. Dat wordt gevierd op zondag 16 juli met een jubileumfeest vol leuke activiteiten, muziek, zang en animatie voor jong en oud. Bezoekers kunnen, zolang de voorraad strekt, een gratis ticket bestellen via de website.

“Al decennialang vormt De Ster een begrip in de streek voor wie wil verkoeling of verpozing zoekt in een groen en waterrijk kader. Als provinciebestuur zijn we ons volop bewust van de meerwaarde die zo’n trekpleister biedt voor de Oost-Vlamingen en we blijven er dan ook volop in investeren. Intussen werd de eerste spade in de grond gestoken voor het Stella Nova-project. Zo zorgen we ervoor dat De Ster ook de komende vijftig jaar die trekpleister kan blijven.”

gedeputeerde An Vervliet, bevoegd voor Recreatiedomeinen

Jubileumfeest 

Vier mee op zondag 16 juli en geniet van optredens en animatie. De toegang is gratis, maar je moet wel op voorhand een ticket reserveren via de webshop. Er zijn die dag geen tickets verkrijgbaar aan het loket. Alle praktische info vind je op de website.

Optredens en animatie

  • 14.00 uur: Start jubileumfeest met DJ
  • 15.00 uur: Kabouter Plop
  • 16.00 uur: Aaron Blommaert live
  • 18.30 uur: Bart Kaëll live
  • 20.30 uur: Omdat Het kan Soundsystem ft. Average Rob
  • 22.00 uur: Einde feest

14.00 tot 19.00 uur: Springkastelen, kindergrime, gekke kapsels, glittertattoos, volksspelen, minigolf, go-carts, minicars, waterglijbanen, waterfietsen en roeiboten.

Ontstaan De Ster

Toen men eind jaren ’60 de plannen op tafel gooide om met de aanleg van de toenmalige E3 - nu E17 - te starten, werd meteen ook de geboorteakte van domein De Ster getekend.

Het zand dat nodig was om de bruggenhoofden tussen Burcht en Temse op te hogen, werd uitgegraven op het oude vliegveld uit WO II dat grotendeels dienst deed als recreatiegebied. De graafwerken leverden twee prachtige vijvers op, toevallig gelegen in een van de groene longen van Sint-Niklaas. Het toenmalige stadsbestuur zag dat er zich op deze manier een mooie gelegenheid aanbood om een uniek recreatiedomein op te richten. Domein De Ster was geboren!

Zwemzone en watersporten

Aan de grote vijver werd een strand van circa 400 m lang aangelegd met een zwemzone. De rest van de vijver was beschikbaar voor diverse watersporten. De kleinere vijver werd als visvijver ingericht. Met de bouw van de Meerpaal, de Brokkelinck en later ook de Houtmuis werden de nodige horecapunten voorzien. Talrijk waren de bezoekers die dankbaar gebruik maakten van deze prachtige brok natuur.

Provincie komt aan het roer

Jaren bleef domein De Ster in handen van de stad Sint Niklaas dat het domein uitbouwde tot een begrip in de regio. Gaandeweg werd duidelijk dat meer middelen nodig waren om het domein op een professionele en hedendaagse manier uit te baten. De Provincie werd gezien als ideale partner om het succes van De Ster te garanderen. In 2015 is het zo ver en wordt De Ster een provinciaal domein.

De Ster 2.0

Met de inbreng van de Provincie krijgt het domein een nieuw elan. Het gezinsvriendelijk karakter van het domein wordt onderstreept met een make-over van de speeltuinen en er gaat extra aandacht naar de kinderboerderij. Ook de recreatieve (water)sporters halen er vandaag hun hartje op. Met d’Aquarena komt er een uniek aanbod via de drijvende steiger die toegang geeft tot allerlei openwatersporten. Qua groene inrichting presenteert het domein in al haar facetten een pareltje aan de vele wandelaars en joggers die hun weg hebben gevonden naar De Ster.

Stella Nova

Met Stella Nova, het gloednieuwe onthaalgebouw dat in aanbouw is aan de parking Lange Rekstraat, krijgt De Ster tegen eind 2024 een extra visitekaartje. In het gebouw komt een moderne en multifunctionele sporthal, nieuwe administratieve kantoren, omkleedruimtes en douches en een horecazaak met groot terras dat uitkijkt op de roeivijver!

Contacteer ons
An Vervliet gedeputeerde voor Recreatiedomeinen
Pieter Debaets domeinbeheerder De Ster
An Vervliet gedeputeerde voor Recreatiedomeinen
Pieter Debaets domeinbeheerder De Ster
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Charles De Kerchovelaan 189
9000 Gent