De Ronde is van ons!

De Ronde is van ons!

Provincie zet haar Rondetroeven in de kijker

Meer dan ooit rijden de renners dit jaar een Oost-Vlaamse Ronde van Vlaanderen. De koers loopt grotendeels over Oost-Vlaams grondgebied en langs 7 'dorpen van de Ronde', ook allemaal Oost-Vlaamse: Sint-Niklaas, Hamme-Zogge, Berlare, Aalst, Erpe-Mere, Herzele en Zottegem. Ook de aankomstplaats is op en top Oost-Vlaams: net als de voorbije jaren ligt de finish in de stad Oudenaarde.

Gedeputeerde Alexander Vercamer, bevoegd voor communicatie: “Oost-Vlaanderen is dé bakermat van het Vlaamse wielrennen. We kunnen dan ook gerust en fier stellen: ‘De Ronde is van ons!’”

De Provincie Oost-Vlaanderen heeft de voorbije jaren fors geïnvesteerd in het bekendmaken en uitdragen van haar sterke troeven. In het kader van een nieuwe regiomarketing-aanpak schuift ze twee speerpunten naar voor: ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee’. Dit laatste speerpunt is een oproep om ten volle te genieten van de sportieve, culturele, recreatieve en gastronomische troeven die onze provincie rijk is.

Bij ‘maak het mee’ hoort één van de grootste troeven van Oost-Vlaanderen: fietsen! Daarachter mag gerust een uitroepteken geplaatst worden, zeker nu de Ronde van Vlaanderen in zicht is.

Wieleroutfit

Om onze wielertroef kracht bij te zetten, pakt de Provincie uit met een nieuwe, kwaliteitsvolle wieleroutfit. De kledij is verkrijgbaar voor vrouwen en mannen als zomeroutfit of met lange broek en mouwen. De zomeroutfit kost 95 EUR. Voor een volledige outfit inclusief winterbroek betaalt men 120 EUR. De outfit is te koop aan de balie in het PAC Het Zuid, Woodrow Wilsonplein 2 in Gent. Meer info op www.oost-vlaanderen.be/wieleroutfit.

Gratis pendelbussen en mobiliteitsplan

“Om ervoor te zorgen dat het verkeer in de streek niet strop komt te zitten, is een mobiliteitsplan uitgewerkt en worden gratis pendelbussen ingezet”, aldus gedeputeerde Peter Hertog, bevoegd voor mobiliteit.

Hierbij wordt volop ingezet op verkeersmanagement en het weren van autoverkeer in de driehoek Oudenaarde – Kluisbergen - Ronse. De Provincie Oost-Vlaanderen legt samen met organisator Flanders Classics, de stad Oudenaarde en De Lijn gratis pendelbussen in om de bezoekers vanaf publiekparkings naar de zone Oude Kwaremont – Paterberg, Kruisberg – Hotond en de aankomstzone in Oudenaarde te brengen. Meer info op www.delijn.be, www.oost-vlaanderen.be/mobiliteit, www.beleefjeeigenronde.be/oudenaarde en www.rondevanvlaanderen.be.

Beleef je eigen Ronde

Gedeputeerde Eddy Couckuyt, bevoegd voor toerisme: “Sinds een paar jaar zet Toerisme Oost-Vlaanderen met de campagne ‘Beleef je eigen Ronde’ intens in op fietstoerisme in de Vlaamse Ardennen”.

Enkele mooie realisaties zijn: de vernieuwde Ronde van Vlaanderen fietsroute met thematische Rondetochten en de luxe pocketgids ‘De Mooiste Rondes’ met 4 gloednieuwe fietslussen voor de sportieve fietser; nieuwe sportieve fietsinrijpunten en rustpunten; de vernieuwde Ronde van Vlaanderenstraat, … Meer info op www.beleefjeeigenronde.be.

Nieuw dit jaar is de bijdrage van de Provincie en Toerisme Oost-Vlaanderen aan de realisatie van het programma ‘Voor de Ronde’ op Canvas (zie persdossier Canvas). Ook lanceerde Toerisme Oost-Vlaanderen de Koerskaart Vlaamse Ardennen, een mooie realisatie in samenwerking met het wielermagazine Bahamontes.

Sponsoring en G-wielrennen

Dat de Provincie Oost-Vlaanderen fier is op de koersen die op haar grondgebied passeren, bewijst ook het feit dat de Provincie jaarlijks grote wielerklassiekers sponsort.

Gedeputeerde Hilde Bruggeman, bevoegd voor sport: “Ons sportbeleid bestaat uit drie pijlers: natuurgebonden sporten, innovatie in de sport en G-sport. We promoten 'Oost-Vlaanderen wielerprovincie' o.a. via sponsoring waarbij we ook het G-wielrennen in de kijker zetten.”

Bij de Omloop het Nieuwsblad wordt al enkele jaren een G-rit georganiseerd. Bij de Ronde van Vlaanderen geeft de Provincie vijf personen met een verstandelijke beperking en één begeleider van de instelling Zonnehoeve uit Eke-Nazareth de kans om de Ronde van dichtbij mee te maken tijdens een VIP-arrangement bij de start van de Ronde van Vlaanderen. De Provincie ondersteunt ook G-koersen in Haasdonk en Heusden en organiseert tijdens de natourcriteriums in Aalst, Sint-Niklaas en Ninove een G-rit in samenwerking met Parantee-Psylos. Tijdens de 6-daagse in het Kuipke in Gent in november zullen opnieuw promotionele G-wedstrijden georganiseerd worden net zoals vorig jaar.

Nieuw infonummer: 078 05 10 80

Voor alles wat met de Ronde van Vlaanderen te maken heeft, kan men terecht op één adres: www.rondevanvlaanderen.be. Toch nog vragen? Er is ook een nieuw infonummer: 078 05 10 80 (operationeel van 15 maart tot en met 2 april 2017).

Contacteer ons
Alexander Vercamer gedeputeerde voor communicatie, Provincie Oost-Vlaanderen
Peter Hertog gedeputeerde voor mobiliteit, Provincie Oost-Vlaanderen
Hilde Bruggeman gedeputeerde voor sport, Provincie Oost-Vlaanderen
Eddy Couckuyt gedeputeerde voor toerisme, Provincie Oost-Vlaanderen
Bea Hageman diensthoofd Communicatie, Provincie Oost-Vlaanderen
Alexander Vercamer gedeputeerde voor communicatie, Provincie Oost-Vlaanderen
Peter Hertog gedeputeerde voor mobiliteit, Provincie Oost-Vlaanderen
Hilde Bruggeman gedeputeerde voor sport, Provincie Oost-Vlaanderen
Eddy Couckuyt gedeputeerde voor toerisme, Provincie Oost-Vlaanderen
Bea Hageman diensthoofd Communicatie, Provincie Oost-Vlaanderen
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1.516.615 inwoners*, 2.982 km², 60 gemeenten en 6 arrondissementen: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor o.a. economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, stedenbouw, mobiliteit, integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 1 januari 2019Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt MoensCopyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Gouvernementstraat 1
9000 Gent