Skip to Content

Dag van het paard: provinciale prijskamp van het trekpaard in De Brielmeersen Deinze

zondag 3 oktober 2021 - persmoment om 11 uur

Op zondag 3 oktober 2021 vindt in Deinze opnieuw een provinciale prijskamp van het trekpaard plaats, deze keer in provinciaal domein De Brielmeersen. Meer dan 100 trekpaarden nemen deel aan de prijskamp.

Voor de bezoekers zijn er ook tal van gratis activiteiten in het kader van de 'Dag van het paard'. 

Prijskamp

De paarden worden vanaf 9 tot omstreeks 16 uur individueel geklasseerd. Hierbij komen de eerst geplaatsten tegenover elkaar in de diverse kampioenschappen. In de 'Grote Prijs Stad Deinze' en de 'Grote Prijs Provincie Oost-Vlaanderen' worden ook de nationale oud-kampioenen en de oud-kampioenen van Deinze gepresenteerd. Als afsluiter houden de fokkers een parade met de loten van drie merries.

"Tijdens de prijskamp kunnen de bezoekers de mooiste en beste trekpaarden van Oost-Vlaanderen bewonderen. Daarnaast zijn er ook tal van gratis activiteiten in het kader van de Dag van het paard. Jong en oud kan zo dan van dichtbij kennismaken met dit edele dier." 

gedeputeerde Leentje Grillaert, bevoegd voor Landbouw en platteland

 

"De vereniging van de Paardenkwekers van Oost-Vlaanderen vzw (Pakov) organiseerde vroeger al  provinciale prijskampen in Deinze. Na enkele jaren oponthoud, onder meer door corona, doet de vzw dit nu opnieuw op een nieuwe locatie: provinciaal domein De Brielmeersen." 

gedeputeerde An Vervliet, bevoegd voor Recreatiedomeinen

Gratis activiteiten

In de namiddag vinden in het domein De Brielmeersen voor de bezoekers allerlei gratis activiteiten plaats in het kader van de 'Dag van het paard'. Er zijn ritjes mogelijk op de rug van een trekpaard. Met een paar huifkarren kan men meerijden van aan het Brielpaviljoen naar de Markt en terug. Maar ook in het domein zorgt een vierspan voor huifkarrondritjes. Een springkasteel 'Western Shooting' en een heuse mechanische rodeostier kunnen door klein en groot getemd worden.

Stal Il Mondo uit Machelen biedt pony- en paardenritjes aan voor elke leeftijd. Er is ook een verwenhoekje met shetlanders en een ezel waar de allerkleinsten deze paardjes kunnen borstelen en hun manen vlechten.

Om 14.30 en om 16.30 uur geeft het team Stal Il Mondo een carrouselvoorstelling. Dat is een dressuurvoorstelling met paarden op bijpassende muziek.

Il Mondo geeft ook info over pensionstalling, paardrijlessen, kampen, wandelingen, koetsenritten, ... 

Persmoment

De pers is welkom op zondag 3 oktober om 11 uur voor een woordje uitleg. Om 12.30 uur vindt de uitreiking van de provinciale prijs plaats.

Praktisch

Wanneer: zondag 3 oktober van 9 tot 17 uur
Waar: Domein De Brielmeersen Deinze

Opgelet: toegang domein voor bezoekers die dag enkel kant jachthaven (Lucien Matthijslaan) en parking enkel op Brielpoortparking.

De toegang is gratis.

Deze dag is een samenwerking tussen stad Deinze en de Provincie Oost-Vlaanderen met medewerking van Pakov vzw en de stal Il Mondo.

Contacteer ons
Leentje Grillaert gedeputeerde voor Landbouw en platteland
An vervliet gedeputeerde voor Recreatiedomeinen
Johan Cornelis Schepen voor Landbouw
Tony De Neve centrumverantwoordelijke De Brielmeersen
Leentje Grillaert gedeputeerde voor Landbouw en platteland
An vervliet gedeputeerde voor Recreatiedomeinen
Johan Cornelis Schepen voor Landbouw
Tony De Neve centrumverantwoordelijke De Brielmeersen
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Charles De Kerchovelaan 189
9000 Gent