Dag van het Arboretum in provinciaal domein Het Leen in Eeklo - zondag 23 april 2017

Dag van het Arboretum in provinciaal domein Het Leen in Eeklo - zondag 23 april 2017

Magnolia in de kijker

Op zondag 23 april 2017 vindt in het provinciaal domein Het Leen in Eeklo de Dag van het Arboretum plaats.

Gedeputeerde Peter Hertog, bevoegd voor de domeinen: "Elk jaar tooien de magnolia’s in april het arboretum in een schitterende bloemenpracht. Met een collectie van meer dan 320 botanische en gecultiveerde magnolia’s, is dit plantengeslacht één van de troeven van het arboretum. De datum van deze derde editie van de ‘Dag van het Arboretum’ is dan ook gekozen in de bloeiperiode van deze bijzondere bomen, en enkele van de vele activiteiten zijn specifiek aan de magnolia gewijd."

Activiteiten

Het programma zit in een nieuw jasje.

In de voormiddag biedt het provinciaal domein Het Leen een lezing en enkele begeleide activiteiten aan. Een aperitiefconcert vormt het scharniermoment tussen het voor- en namiddagprogramma. Vanaf dan kan je als bezoeker flaneren langs het wandelpad. Onderweg vind je verschillende standen met informatie, demonstraties, creatieve en kunstzinnige plantenbeleving en verkoop van planten en plant-aardige producten. .

Lezingen en workshops

Koen Camelbeke, directeur van het arboretum Wespelaar, komt spreken over de Magnolia. Het arboretum van Wespelaar is wereldwijd bekend om zijn magnolia’s. Tegelijkertijd kunnen liefhebbers van kruidenmengsels een verzachtend zalfje ‘tegen blutsen en builen’ maken. Wie te vinden is voor een intense natuurbeleving, kan die voormiddag aansluiten bij de één van de twee Tai Chi-sessies.

Aperitiefconcert

De Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia van Zomergem speelt het middaggebeuren op gang. Het provinciebestuur biedt de aanwezigen graag een aperitiefje aan.

Feestpad met standen

Doorheen het arboretum slingert een wandelpad zich tussen de bloeiende magnolia’s en andere planten. Onderweg kom je verschillende standen tegen.

Leer bij over enten, stekken en composteren. Neem je eigen zieke plant mee op doktersvisite naar de plantendokter. Bewonder hoe een Ikebana-kunstenaar bloemen, takken en bladeren schikt. Kijk mee over de schouder van leerling- kunstenaars. Beklim de steiger en bekijk het arboretum vanuit een andere invalshoek of kom tot inkeer bij de magnoliafluisteraar.

Wil je meer weten over de collectie van het arboretum? Bezoek dan de vernieuwde tentoonstelling of informeer je bij de gidsen die langs de wandelroute hun opwachting maken.

Verkoopstanden

Onderweg passeer je ook enkele standen met verkopers. Zij bieden als plantenkwekers, scholen of verenigingen enkele unieke planten aan, of ze verkopen producten die rechtstreeks van planten afgeleid zijn.

Praktisch

Een uitgebreid overzicht van de activiteiten en uren vind je hier.

Wanneer: zondag 23 april van 9.30 tot 17 uur
Waar: Provinciaal domein Het Leen, arboretum, Gentsesteenweg 80, 9900 Eeklo, tel. 09 376 74 74, het.leen@oost-vlaanderen.be

De toegang is gratis.

Bij de onthaaltent krijg je een plattegrond met het programma en een leuke wedstrijd.

 

Contacteer ons
Peter Hertog gedeputeerde voor de domeinen, Provincie Oost-Vlaanderen
Peter Hertog gedeputeerde voor de domeinen, Provincie Oost-Vlaanderen
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1.516.615 inwoners*, 2.982 km², 60 gemeenten en 6 arrondissementen: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor o.a. economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, stedenbouw, mobiliteit, integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 1 januari 2019Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt MoensCopyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Gouvernementstraat 1
9000 Gent