Skip to Content

CVO Groeipunt lanceert opleiding zorgkundige in Eeklo

Op vrijdag 5 februari gaat CVO Groeipunt van start met de opleiding zorgkundige op de campus in Eeklo. De provinciale instelling voor volwassenonderwijs heeft een jarenlange ervaring met deze opleiding, die nog steeds op de lijst van knelpuntberoepen staat. Voor het eerst zal de opleiding nu ook in het Meetjesland worden ingericht.

De campus op de Roze in Eeklo staat al jaar en dag bekend als de technische campus van het CVO Groeipunt. De opleidingen voor beroepen als metser, lasser en fietshersteller zijn er al langer gemeengoed, maar worden nu dus aangevuld met een opleiding tot zorgkundige.

“Het is intussen voor iedereen duidelijk welke belangrijke rol zorgkundigen opnemen in onze samenleving. Dat Groeipunt Eeklo – dat bekend staat als een zeer sterke school – voortaan deze opleiding aanbiedt, is dus een absolute meerwaarde voor de regio.”

gedeputeerde Kurt Moens, bevoegd voor Onderwijs

De opleiding tot zorgkundige in Eeklo is een dagopleiding. Afhankelijk van het traject dat op maat voor de student wordt uitgestippeld, kan het diploma zorgkundige worden behaald in 1,5 of 2,5 schooljaren. Je leert er de basisprincipes van zorg, aangevuld met meer complexe zorgsituaties. Theorie wordt afgewisseld met praktijk. Zo loopt de student elk semester stage in een andere omgeving. 

Meer info over de opleiding:  https://hetperspectief.net/zorgkundige  

CVO Groeipunt - provinciaal volwassenenonderwijs

CVO Groeipunt is sinds september 2020 de overkoepelende naam voor het provinciaal volwassenenonderwijs Oost-Vlaanderen. Je kan bij Groeipunt terecht voor maar liefst 176 opleidingen op 55 lesplaatsen in Oost-Vlaanderen.

Alle informatie over het volwassenenonderwijs vind je hier: www.groeipunt.be 

Contacteer ons
Kurt Moens gedeputeerde voor Onderwijs
Kristel de Boevere adviseur-coördinator directie Onderwijsinstellingen
Kurt Moens gedeputeerde voor Onderwijs
Kristel de Boevere adviseur-coördinator directie Onderwijsinstellingen
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Charles De Kerchovelaan 189
9000 Gent