Skip to Content

Coronavirus - maatregelen Provincie Oost-Vlaanderen

Vandaag besliste de deputatie van de Provincie Oost-Vlaanderen tot het nemen van extra maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus tot een minimum te beperken:

 • De Provincie Oost-Vlaanderen annuleert vanaf maandag 16 maart tot en met 31 maart 2020 al haar indooractiviteiten van 10 personen of meer.
 • Domeinen, erfgoedsites en NME-centra
  • alle binnenuitbatingen (zwembaden, sauna, sportcentra, groepsverblijven, exporuimtes, …) worden gesloten;
  • deze sites blijven open voor wandelingen;
  • de camping in domein De Gavers en Puyenbroeck blijft open. Het sanitair blok wordt gedurende deze periode extra gereinigd;
  • klanten die een betalende activiteit of verblijf hadden geboekt, kunnen deze omboeken binnen het jaar. Indien dit niet lukt, zal de Provincie enkel de administratiekost aanrekenen.
 • PAULO site Mendonk > alle voortgezette opleidingen worden geannuleerd van 16 maart tot en met 31 maart; de basisopleidingen en decentrale opleidingen blijven voorlopig doorgaan.
 • PAULO Bestuursopleiding > alle opleidingen worden geannuleerd van 16 maart tot en met 31 maart
 • Provinciale onderwijsinstellingen > de scholen blijven voorlopig open conform de richtlijnen van de hogere overheid. We wachten verdere instructies af. De zwemlessen worden geannuleerd.
 • Administratieve diensten > de Provincie Oost-Vlaanderen past het thuiswerken maximaal toe. De onthaalbalies zijn open van 9 tot 12 en 14 tot 16 uur.
 • Wervingsselecties en examens met groepen van meer dan 10 kandidaten worden uitgesteld. De kandidaten worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

 

Contacteer ons
Kurt Moens eerste gedeputeerde
Kurt Moens eerste gedeputeerde
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 556 942 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor o.a. economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, stedenbouw, mobiliteit, integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 1 augustus 2022Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt MoensCopyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Gouvernementstraat 1
9000 Gent