Skip to Content

BMX-parcours van topniveau in provinciaal sportcentrum Puyenbroeck in Wachtebeke wordt vaste trainingsstek voor Oost-Vlaamse BMX-clubs

Op 28 november 2018 werd het nieuwe BMX-parcours in provinciaal sportcentrum Puyenbroeck in Wachtebeke officieel ingereden.

Verschillende Oost-Vlaamse clubs zullen er op regelmatige basis trainen. Ook Cycling Vlaanderen zal gebruik maken van het parcours en start een wekelijkse bovenlokale werking voor de betere BMX-rijders uit de provincie.

Op 28 april 2019 wordt zelfs al een eerste wedstrijd georganiseerd: een manche uit de Flanders BMX-series.

Met het nieuwe BMX-parcours biedt de Provincie Oost-Vlaanderen de vele Oost-Vlaamse BMX-clubs de mogelijkheid om verder te groeien.

“De BMX sport wordt steeds populairder, maar omdat er in Oost-Vlaanderen slechts één competitiewaardige piste was, zijn de Oost-Vlaamse clubs jammer genoeg beperkt in de verdere kwalitatieve uitbouw van hun werking. Daar bieden wij met dit nieuwe BMX-parcours een oplossing voor”, aldus gedeputeerde Hilde Bruggeman.

Bij opstart wordt de piste enkel verhuurd aan clubs voor trainingen en wedstrijden, maar op termijn moet ook de individuele fietser er terecht kunnen voor trainingen of initiaties.

Het budget bedraagt 396 331,51 EUR incl. btw. De Vlaamse overheid draagt 84 000 EUR bij. De aanleg werd uitgevoerd door Hertsens Wegenwerken uit Burcht.

Ondertussen werden ook de grondwerken aan het technisch parcours cyclocross afgerond. Dit parcours ligt slechts op 500m van het BMX-parcours en is vrij toegankelijk voor iedere sportieveling met een mountainbike of crossfiets.

 

Contacteer ons
Gedeputeerde Hilde Bruggeman
Stijn Van Hoey Provinciaal sportcentrum Puyenbroeck
Gedeputeerde Hilde Bruggeman
Stijn Van Hoey Provinciaal sportcentrum Puyenbroeck
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 535 686 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor o.a. economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, stedenbouw, mobiliteit, integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 1 maart 2021Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt MoensCopyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Gouvernementstraat 1
9000 Gent