Bezoek de tentoonstelling ‘Samenwerken loont! Over de grenzen heen’ in Berlare

Nog tot en met 26 maart 2017

Donderdag 16 maart 2017 — Nog tot en met 26 maart 2017 loopt in Berlare de tentoonstelling ‘Samenwerken loont! Over de grenzen heen.’ De bezoekers maken er kennis met de mondiale initiatieven van de Provincie Oost-Vlaanderen en Berlare. Persoonlijke verhalen van mensen in Rwanda, Ecuador en de Filipijnen vormen de leidraad.

Persoonlijke verhalen

Tijdens de tentoonstelling maken de bezoekers kennis met Beatriz en Francisco uit Ecuador, met Hildrine en Salome uit de Filipijnen en met Claudine en Gérard uit Rwanda. Zij tonen aan de hand van beeldmateriaal en interactieve spelletjes hoe samenwerking tussen organisaties uit Oost-Vlaanderen en organisaties uit hun land, vorm krijgt. Het zijn positieve verhalen over hoe zij zelf de samenwerking hebben ervaren en hoe zij zelf naar de toekomst kijken.

"Mijn grote droom is dat de cacao van Esmeraldas wereldwijd bekend wordt en dat we er een eerlijke prijs voor krijgen. Niet alleen voor ons inkomen, maar ook voor de erkenning voor ons werk", zegt Francisco uit Ecuador.

Naast deze persoonlijke verhalen uit 3 landen waar de Provincie actief is, krijgt ook de gemeente Berlare de kans om eigen initiatieven rond internationale solidariteit in de kijker te zetten. Zo krijgt iedere tentoonstelling een lokaal accent.

“De tentoonstelling gaat over internationale solidariteit. Iedereen, waar ook ter wereld, heeft recht op een waardig leven in een gezonde leefomgeving zonder armoede, angst of uitbuiting”, aldus gedeputeerde Eddy Couckuyt, bevoegd voor Welzijn.

Waar moet je zijn?

Je kan de tentoonstelling bezoeken tot en met zondag 26 maart 2017 in het Woonzorgcentrum Ter Meere (Baron Tibbautstraat 29, 9290 Berlare). Het woonzorgcentrum is elke dag doorlopend open. Tijdens werkdagen is de administratie open van 8.30 tot 16.30 uur.

Eddy Couckuyt gedeputeerde voor welzijn at Provincie Oost-Vlaanderen
Peter Brabandt educatief medewerker Wereldcentrum at Provincie Oost-Vlaanderen - Wereldcentrum