Beste G-wielrenners G-NaTourcriteriums Aalst, Sint-Niklaas en Ninove ontvangen provinciale prijs

Woensdag 2 augustus 2017 — De Provincie Oost-Vlaanderen organiseerde in samenwerking met sportfederatie Parantee-Psylos, drie G-NaTourctiteriums: op 24 juli in Aalst, op 26 juli in Sint-Niklaas en op 30 juli in Ninove. 

"De 3 wedstrijden werden telkens opgenomen in het voorprogramma van de NaTourcriteriums van de profs in Aalst, Sint-Niklaas en Ninove. Voor de G-renners een gelegenheid om te sporten in een bijzonder kader, waarbij ze telkens aangemoedigd werden door het  talrijk opgekomen publiek."

Gedeputeerde Hilde Bruggeman, bevoegd voor sport

 

Enkel de G-renners die aan de drie wedstrijden deel namen, 26 van de 40 G-renners, werden opgenomen in het regelmatigheidsklassement. 

Er is geen ‘over-all’winnaar; de eerste 3 van elke categorie (ingedeeld volgens handicap) ontvingen een prijs. 

Provincie promoot G-sport

Dit initiatief kadert in de doelstelling om het G-sporten - in dit geval het fietsen voor personen met een handicap - te promoten.

Andere initiatieven die de Provincie neemt om het G-fietsen te promoten zijn:

  • de uitbouw van het G-fietsen in het provinciaal domein Puyenbroeck: uitbreiding van het bestaande fietsaanbod door het ter beschikking stellen van aangepaste fietsen.
  • de organisatie van ‘Fietsspecials’: gratis fietsevenement en fietsbeurs voor kinderen en volwassenen met een handicap (uitproberen van diverse aangepaste fietsen, deelname aan fietstochten).
Hilde Bruggeman Gedeputeerde voor sport at Provincie Oost-Vlaanderen
Luc Vandemaele dienst Sport at Provincie Oost-Vlaanderen
Parantee-Psylos vzw