Beleef het paard aan De Boerekreek

Avontuurlijke familiedag op zondag 30 juni

Donderdag 20 juni 2024 - Op zondag 30 juni 2024 kan je op het provinciaal domein De Boerekreek in Sint-Jan-In-Eremo tal van activiteiten beleven die in het teken staan van het paard. Je kan er ook deelnemen aan andere sportieve activiteiten en genieten van gratis randanimatie. Kortom: een beestige dag voor jong en oud in het Krekengebied.

Een dag vol paardenbeleving

De Boerekreek staat onder meer bekend vanwege de onvergetelijke ponykampen die op het domein plaatsvinden. Op 30 juni willen de medewerkers hun passie voor paarden en pony’s delen met het grote publiek.

Zo analyseert een horsemanspecialist het karakter van paarden en toont die hoe je op een natuurlijk manier kan omgaan met deze dieren. Het vliegend tapijt, getrokken door een paard, laat jong en oud door de natuur glijden. Doe je het liever wat rustiger aan? Ontdek dan het mooie landschap tijdens een huifkartocht of ruiterroute met eigen paard (vooraf inschrijven). Voor de minder geoefende ruiters zijn er ponyritjes op het domein. Daarnaast is er ook een hoekje waar de allerkleinsten pony’s kunnen verzorgen en hun manen kunnen vlechten.

“In het Krekengebied vormt domein De Boerekreek een uitvalsbasis voor wie de regio te paard, te voet of met de fiets wil verkennen. Het domein heeft een sterke reputatie in het organiseren van kampen en biedt alle faciliteiten voor paard en ruiter. Deze dag aan de kreek is de ideale kennismaking met al het moois dat dit domein te bieden heeft.”

​gedeputeerde An Vervliet, bevoegd voor Recreatiedomeinen

Sportieve activiteiten en randanimatie

Op het domein valt nog veel meer te beleven. Wat dacht je van een initiatie klimmen of boogschieten? Of ontdek je liever een mooie fiets- of wandelroute? Voor de jonge bezoekers is er een springkasteel, een stokpaardjesparcours en kindergrime. Je maakt ook kans op lekker lokale streekproducten tijdens de tombola (prijsuitreiking om 16.30 uur). Tussendoor kan je genieten van het domein, en van een hapje en een drankje.

Praktisch

Wanneer: zondag 30 juni van 9 tot 17 uur

Waar: domein De Boerekreek, Sint-Jansstraat 132, 9982 Sint-Jan-In-Eremo (Sint-Laureins)

De toegang en de activiteiten zijn gratis. Voor de huifkartochten en ruiterroute moet je wel op voorhand inschrijven.

Meer info: www.boerekreek.be

Deze dag is een samenwerking tussen Provincie Oost-Vlaanderen en gemeente Sint-Laureins.

An Vervliet gedeputeerde voor Recreatiedomeinen
Esther Storm adjunct-domeinbeheerder, De Boerekreek

 

Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Charles De Kerchovelaan 189
9000 Gent