30 Oost-Vlaamse LEADER-microprojecten voor plattelandsontwikkeling goedgekeurd

In mei 2024 keurden de Lokale Actiegroepen van LEADER Meetjesland-Leievallei, LEADER Vlaamse Ardennen tot Dender en LEADER Waasland in totaal 30 microprojecten goed, voor een subsidiebedrag van in totaal 199.860,58 euro.

Het nieuwe LEADER-programma voor plattelandsontwikkeling zet in op de thema’s landschap en biodiversiteit, land- en tuinbouw, en leefbare dorpen.

“De goedgekeurde microprojecten zorgen voor een leefbaarder Oost-Vlaams platteland en lopen van 1 juli 2024 tot en met 30 juni 2025. De totale projectkost is 307.477,81 euro, waarvan 199.860,58 euro gesubsidieerd wordt (43% Europees en telkens 28,5% Vlaams en provinciaal).”

​gedeputeerde Leentje Grillaert, bevoegd voor Landbouw & Platteland

Subsidiebedragen per regio

  • Meetjesland-Leievallei: 12 projecten, goed voor een totale projectkost van 122.868,81 euro en 79.864, 731 euro cofinanciering.
  • Vlaamse Ardennen tot Dender: 12 microprojecten, goed voor een totale projectkost van 114.859 euro en 74.658,35 euro cofinanciering.
  • Waasland: 6 projecten, goed voor een totale projectkost van 69.750 euro en
    ​45.337,50 euro cofinanciering.

LEADER Meetjesland-Leievallei

In de regio Meetjesland-Leievallei gaan er 12 microprojecten van start in de gemeenten Bassevelde (Assenede), Eeklo, Lovendegem (Lievegem), Middelburg (Maldegem), Nevele (Deinze), Poeke (Aalter), Waterland-Oudeman (Sint-Laureins), Zelzate, Zeveren (Deinze) en Zomergem (Lievegem).

LEADER Vlaamse Ardennen tot Dender

In de regio Vlaamse Ardennen tot Dender gaan er 12 microprojecten van start in de gemeenten Gavere, Geraardsbergen, Herzele, Leeuwergem (Zottegem), Kluisbergen, Lieferinge (Ninove), Oosterzele, Schelderode (Merelbeke), Sint-Maria-Lierde (Lierde) en Zwalm.

LEADER Waasland

In de regio Waasland gaan er 6 microprojecten van start in de gemeenten Beveren-Waas, Kruibeke, Stekene, Vrasene (Beveren-Waas) en Waasmunster.

Meer info over deze projecten vind je terug in de bijlage en op de website www.leaderoostvlaanderen.be.

Overzicht goedgekeurde microprojecten LEADER juni 2024.pdf 231 KB
Filip Van Laecke gedeputeerde voor Landbouw en Platteland
dienst Landbouw en Platteland
Nicolas Cammaert coördinator platteland, regio Meetjesland-Leievallei
Annelies Waegeman coördinator platteland, regio Vlaamse Ardennen tot Dender
Machteld Boussemaere coördinator platteland, regio Waasland

 

 

 

 

 

 

Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Charles De Kerchovelaan 189
9000 Gent